Smoothie bars have become hipster fast food – always for those on the go. Avanzar mixes the social environment of a bar with the health benefits of a smoothie bar.

Avanzar is divided into three zones: the front is for short visits and take-out, the center is the bar for small groups and individuals, and at the rear, a lounge for larger groups and those that want to linger.

A faceted wall panel helps reduce acoustic reflections in the space, and the lowered custom lighting makes the space even more intimate. Custom moveable seating in the front and padded fixed seating in the rear each cater to the amount of time customers are spending in the establishment.

Client: Avanzar Smoothie Bar

Program: Commercial, Restaurant

Status: Built

Size: 1,500 SF

Location: Queens, NY

Team:
Architect: KM,A (Kyle May, Lana Licciardi, Robert Prochaska, Juan Jose Ortiz Ramirez, Brian Waite)
General Contractor: Purewal Contractors
Fabrication: KM,A (Wall panels, Bar, Custom Seating)

Images
KM,A, Robert Prochaska