Four generations of a family reside in this home, situated on a corner lot with three exposures in Queens. After a devastating fire (no injuries, but a complete loss of the structure and its contents), we rebuilt the home, optimizing light and space for the family while adding new egress. The custom corner windows emphasize the unique condition of having three exposures. In order to maximize space, the second floor kitchen was pushed over the stairwell, which is expressed in the stairwell window. The entire structure is clad in cement board.

Client: Confidential

Program: Residential, House

Status: Built

Size: 4,000 SF

Location: Queens, NY

Team:
Architect: KM,A (Kyle May, Robert Prochaska, Pauline Allaz)
Contractor: Blueprint NY Construction Group
Fabrication: KM, A (4 custom corner windows and stair window)

Images: KM,A